Debitcard

Betaal snel en gemakkelijk met een betaalpas

Iedereen heeft een pinpas. Met een pinpas kan je snel en gemakkelijk betalen. Gewoon door de pas door een pinautomaat te halen en je pincode in te toetsen. Dat is een stuk makkelijker én veiliger dan betalen met contant geld. Zowel voor de consument als de verkopende partij. Uiteindelijk heeft iedereen dan ook een betaalpas nodig. Maar waarom heb je eigenlijk een debitcard nodig? En met name wanneer?

Makkelijk betalen

Een debitcard/betaalpas vervangt al jaren contant geld als betaalmiddel. Mensen lopen steeds minder vaak met contant geld over straat en steeds vaker met een betaalpas. Het is namelijk een stuk eenvoudiger. Als je een aankoop van 23,40 wilt betalen met een briefje van 50 is dat immers een stuk lastiger door het terug te krijgen wisselgeld dan wanneer je simpelweg betaald met een pinpas of creditcard. Om die reden heeft iedereen dan ook een debitcard tegenwoordig.

Online betalen

Een debit card is eigenlijk altijd handig om te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je boodschappen gaat doen. Bij het inslaan van je voedsel is het handig om te kunnen betalen met een pinpas. Al zou je natuurlijk met contant geld kunnen betalen. Online is dat natuurlijk niet het geval. Als je een nieuwe garderobe wilt bestellen, zal je natuurlijk met een debitcard moeten betalen. Met contant geld betalen zit er niet in via het internet. Je kunt je geld natuurlijk niet naar de verkoper faxen. Je hebt dan dus een betaalpas nodig. Niet alleen uit gemak, maar uit pure noodzaak. Zonder debit card geen betaalmiddel.

Iedereen heeft een betaalpas

Iedereen kan een debetcard aanvragen. Zelfs al vanaf je twaalfde kan je in Nederland een betaalpas hebben. Natuurlijk heb je debitcards in verschillende soorten en maten. Zo heb je de simpele pinpas waar je alleen mee kunt pinnen, maar je hebt ook creditcards. Laatstgenoemde zijn enorm handig voor volwassenen. Iedere keer dat je betaald met je creditcard ga je namelijk een kredietlening aan. Aan het eind van de maand wordt het geld vervolgens van je rekening geschreven. Dat betekent dat je halverwege de maand iets kunt kopen en pas aan het einde van de maand hoeft te betalen. Handig omdat je op die manier ook zonder dat er geld op je rekening staat een koopje kan scoren. Op die manier zal een koopje nooit aan je neus voorbij gaan.

Iedereen heeft natuurlijk een betaalpas nodig. Zonder debitcard kan je simpelweg heel veel zaken niet. Je kunt dan onmogelijk op het internet betalen. Dat is natuurlijk wel heel erg ouderwets..