Creditcard

Redenen waarom een creditcard geen overbodige luxe is

Een credit card is vaak onmisbaar. Voor bepaalde zaken heb je het simpelweg nodig, en soms is het gewoonweg erg handig. Zonder creditcard leven zal soms zelfs aanvoelen als een handicap. Met name vandaag de dag. Hoe wil je immers anders betalen voor je hotel, huurauto of nieuwe online aankoop? Een creditcard heb je vaker nodig dan je denkt.

Online shoppen

Mensen winkelen steeds vaker online. Dat komt omdat het makkelijk is. Je hoeft immers de deur niet meer uit en hebt een heel scala aan winkel binnen handbereik. Meer dan in welke stad in Nederland dan ook. Het bespaart ook nog eens benzinekosten. De andere reden is dat het online altijd uitverkoop is. Doordat een webwinkel geen duur pand hoeft te huren in een winkelstraat én veelal minder personeelskosten heeft, zijn de items ook meteen een stuk goedkoper. Dat voel je meteen in de portemonnee. Je krijgt meer voor minder. Online kan je dan ook heerlijk op koopjesjacht. Alleen.. soms heb je net niet genoeg geld. Je weet dat je volgende maand het geld hebt, maar dan is het koopje allang gevlogen. In dat geval komt een creditcard natuurlijk goed uit. Je kunt dan toch kopen wat je wilt en je betaalt gewoon wat later. Op die manier kom je nooit zonder geld te zitten. Niet voor niets heet een credit card dan ook kredietkaart.

Vakantie

Ook op vakantie is de creditcard eigenlijk onmisbaar. Bij het huren van een auto zal men altijd een creditcard willen zien. Ook betalen in het hotel gebeurt vaak met de kredietkaart, maar die zou je ook nog wel eens cash of met travellers cheques kunnen betalen. Het plastic kaartje helpt je in de meeste gevallen onderweg, zeker in het buitenland. Uiteraard moet de rekening uiteindelijk wel betaald worden, dus hou netjes je kopietjes bij zodat je weet wat je al hebt besteed.

Kosten

Een creditcard is natuurlijk niet gratis. Voor een vast bedrag per jaar heb je al een kredietkaart. Fijne hiervan is wel dat de rente enorm laag ligt. Hierdoor zal je nooit een lening te hoeven aangaan tegen woekerrentes zoals velen doen wanneer zij geld nodig hebben voor een nieuwe aankoop. Als je de deadline in het geval van een lening niet haalt, schiet de rente meteen fors omhoog. In zoverre dat je soms zelfs het dubbele voor je aankoop betaalt door de dure lening. Bij een credit card heb je dat nadeel niet.

Betaal later

Een creditcard werkt erg simpel. Zodra je je kredietkaart gebruikt, ga je feitelijk een persoonlijke lening aan. Deze lening wordt later terugbetaald. Het voordeel hiervan is, is dat je niet per se genoeg geld op je rekening nodig hebt voor een aankoop op het moment van de aankoop. Zolang je de lening maar kunt betalen wanneer de rekening vereffend dient te worden. Aangezien je de credit card kunt afbetalen op het moment dat bijvoorbeeld je loon wordt gestort, kan je ervoor zorgen dat je nooit in de problemen komt. Je limiet zal uiteindelijk afhangen van het salaris wat je verdiend.